Sarmale de varza creata umplute cu branza
PrinteazaSarmale de varza creata umplute cu branza din: varza creata, branza de vaci, smantana, unt, marar, sare, ou, pesmet.
- 1 kg varză creaţă
- 500 g brânză de vaci
- 300 ml smântână
- 5 g unt
- o lingură mărar tocat mărunt
- sare
- un ou
- pesmet
Mod de preparare:
Se desfac frunzele verzei, se fierb în apă sărată, se strecoară. Brânza se pasează, se amestecă bine cu oul, cu 100 ml smântână, mărar şi sare.
Se taie nervurile groase de pe frunze, se umplu cu brânză, se înfăşoară precum clătitele, dar capete nu se răsfrâng. Se aranjează pe un platou din Jena, uns şi presărat cu pesmet, se stropesc cu 200 ml snântână şi se rumenesc pentru puţin timp, în cuptorul fierbinte.
Pofta buna!