Sarmale delicioase in foi de varza
PrinteazaSarmale delicioase in foi de varza din: carne tocata, orez, varza murata, morcovi, ceapa, bulion, marar, patrunjel, suc de rosii, sare, piper.
- 500 g carne tocata, amestec vita si porc
- 500 g orez
- 1 varza murata
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 lingura de bulion
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 2 pahare suc de rosii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli orezul, îl pui într-o cratiţă, îl acoperi cu apă şi-l pui la foc mic, amestecând continuu, până se umflă. Intr-o tigaie încinsă, căleşti morcovii daţi prin râzătoare, ceapa tăiată cubuleţe, verdeaţa mărunţită şi bulionul.
După 3-4 minute, adaugi carnea tocată şi le laşi pe foc aproximativ 5 minute. Amesteci compoziţia de carne cu orezul şi laşi la răcorit.
Speli varza, îi rupi frunzele în bucăţi mici, încât să-ţi permită să înveleşti orezul, iei o frunză în palmă, adaugi câte un pic din amestecul cu orez şi carne şi începi să rulezi în aşa fel încat sarmaua obţinută sa fie bine legată şi să nu se desfacă în timpul fierberii.
Aranjezi sarmalele într-un vas. Când sunt gata toate, torni peste ele sucul de roşii şi le fierbi pe aragaz. Intre timp, preîncălzeşti cuptorul. După o oră, le dai la cuptor şi le ţii până când capătă o crustă deasupra.
Sarmale delicioase in foi de varza
Pofta buna!