Sarmale din legume

Printeaza

Sarmale din legume din: frunze de varza murata, ceapa, morcovi, praz, telina, ulei, ardei gras, bulion, orez, vin, ulei si sare.

Ingrediente:

  • frunzele de la o varza murata
  • 3 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 fir de praz
  • 1 tija de telina
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingurita cu bulion
  • 4 linguri cu orez
  • 1 pahar cu vin
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Desfă varza şi taie frunzele cât o palmă. Pune toate frunzele într-un vas cu apă şi lasă-le 10-15 minute la desărat.

Toacă ceapa solzişori şi căleşte-o în ulei încins, adaugă doi morcovi daţi pe răzătoarea mică, arde­iul gras tăiat şi el mărunt.

Când toate legumele sunt călite, adaugă bulionul, ore­zul şi puţină apă. Dă totul în două clocote, stinge focul şi potriveşte de sare.

Când umplutura s-a răcorit (poţi s-o iei cu mâna), pune o lingură pe fiecare frunză şi înfăşoară sarmalele.

Intr-o tavă unsă cu puţin ulei, aranjează sarmalele, iar printre ele, pune morcovii rămaşi, tija de ţelină şi prazul tăiate cubuleţe.

Stropeşte cu puţin ulei şi adaugă vinul, dar şi apă, ca zeama să ajungă la jumătatea sarmalelor.

Acoperă cu un capac sau cu o folie de aluminiu şi dăja cuptor pentru 50-60 aeminjjte, la foc moderat, la capacul şi mai lasă 5-10 minute, ca să se rumenească frumos.

 

Sarmale din legume

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • sarmale cu legume
  • sarmale de legume
  • sarmale din legume

1 comentariu

  1. Eu n am facut pana acum sarmale cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.