Sarmale din peste afumat
PrinteazaSarmale din peste afumat din: varza, peste, orez, ceapa, suc de rosii, vin, patrunjel, marar, cimbru, dafin, ulei, sare, piper.
- 1 varză
- 200 g peşte afumat dezosat
- 1 kg peşte dezosat (crap, ştiucă, şalău)
- 1 ceaşcă de orez
- 2 cepe
- 1 ceaşcă de suc de roşii
- 1 pahar de vin
- 1 legătură de pătrunjel şi mărar
- cimbru
- foi de dafin
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza se desface în foi. Dacă varza este murată, se spală în mai multe ape, iar dacă esteproaspătă, se opăreşte.
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Peştele se toacă şi se adaugă peste ceapă, împreună cu piperul, mărarul tocat mărunt şi orezul şi se lasă până se umflă bobul de orez. Compoziţia obţinută se răceşte şi apoi se umplu foile de varză, formându-se sarmalele.
Restul de varză se toacă. Intr-o oală unsă cu ulei se pun un strat de varză tocată, foi de dafin, cimbru şi un rând de sarmale; ultimul strat este de varză tocată. Deasupra se pun cimbru, foi de dafin, piper, se adaugă vinul, sucul de roşii şi apă cât să acopere sarmalele.
Se fierb la foc mic. Se pot lasă la cuptor, să se rumenească.
Sarmalele din peşte se pot înfăşură şi în foi de viţă.
Pofta buna!