Sarmale coapte in dovleac din: orez, ciuperci, morcovi, ceapa, ulei, varza murata, piper, sare, nuci, stafide, patrunjel, suc de rosii, vin, dovleac. Ingrediente: 1 cană orez 500 g ciuperci 2 morcovi 2 cepe 3 linguri ulei 1 varză murată piper sare 1 mână de nuci măcinate 1 mână de stafide 1 legătură pătrunjel 500 g […]
Sarmale cu dovlecei
PrinteazaSarmale cu dovlecei din: varza dulce, dovlecei, ceapa, orez, marar, ceapa verde, pasta de tomate, ulei, sare, piper, bors, otet.
Ingrediente:
- 1 varză dulce
- 3 dovlecei
- 1 ceapă
- 1 pahar cu orez
- 1 legătură de mărar
- 2 legături de ceapă verde
- 2 linguri cu pastă de tomate
- ulei
- sare
- piper
- 1/2 litru de borș
- 1 ceșcuță cu oțet
Mod de preparare:
Varza dulce o veți opări în apă cu sare și puțin oțet, după care desfaceți frunzele și le lăsați să se răcească.
Dovleceii îi curățați, apoi îi dați prin răzătoare, puneți sare și le lăsați la scurs.
Între timp curățați ceapa, o tocați și o puneți la călit într-o tigaie cu ulei.
Adăugați dovleceii și mai lăsați încă un sfert de oră.
Amestecați dovleceii cu orezul, mărarul și ceapa verde tocate mărunt. Sărați și piperați după gust.
Cu această compoziție umpleți foile de varză. Așezați sarmalele într-o cratiță și puneți-le la fiert, în apă.
După ce au fiert o jumătate de oră, turnați borșul fiert împreună cu pasta de tomate.
Le mai lasați la foc domol, până sunt bine fierte, chiar și un ceas – un ceas și jumătate.
Le serviți cu smântână.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sarmale coapte in dovleac
Sarmale cu pulpa si seminte de dovleac
O reteta de sarmale cu pulpa si seminte de dovleac din: pulpa de dovleac, ceapa, orez, seminte de dovleac, varza murata, ulei, rosii in bulion, vin alb, cimbru, marar, nuci, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1/2 kg pulpa de dovleac, din aceia care se folosesc pentru placinte 3 cepe 1 1/2 cana de orez 100 […]
Pofta buna!