Sarmale fierte cu carnati

Printeaza

Sarmale fierte cu carnati din: cotlet, pulpa si piept de porc, orez, ceapa, carnati, bacon, varza, cimbru, condimente, boia, pasta de rosii, piper, picioare si ureche.

Ingrediente:Sarmale fierte cu carnati din: cotlet, pulpa si piept de porc, orez, ceapa, carnati, bacon, varza, cimbru, condimente, boia, pasta de rosii, piper, picioare si ureche

  • câte 400 g cotlet
  • pulpă proaspătă de porc şi piept de porc
  • 150 g orez
  • 4 cepe mari
  • 400 g cârnaţi afumaţi
  • 200 g bacon
  • 2 verze mari murate
  • 4 foi de dafin
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 1 lingură condimente pentru sarmale
  • 2 linguri boia dulce
  • 4 linguri pastă de roşii
  • piper măcinat
  • 2 picioare şi 1 ureche de porc

 

Mod de preparare:

Tai carnea în cuburi şi o treci prin maşina de tocat, împreună cu cepele. Amesteci într-un bol carnea cu boiaua, piperul, pasta de roşii, orezul spălat şi condimentele pentru sarinale.

Desfaci foile de varză, tai cotoarele, iar mijlocul î1 toci mărunt. Intr-o oală de 8 litri, preferabil de fontă, pui un strat de varză, boabe de piper, cimbru şi foi de dafin. Impachetezi în foi de varză câte o lingură de amestec pentru sarmale.

Tai în sferturi picioarele şi urechea de porc şi le adaugi în oala împreună cu carnatii. Pui un strat de felii de bacon şi presari restul de varză tocată. Torni apă clocotită şi laşi sarmalele să fiarbă la foc mic, timp de 4-5 ore. Serveşti sarmalele cu ardei iute alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.