Sarmale fierte in vin
PrinteazaSarmale fierte in vin din: varza, carne, ceapa, ciolan, bulion, orez, dafin, vin, cimbru, sare, piper.
- 1 varză murată mare
- 800 g carne tocată, amestec
- 500 g ciolan afumat
- 2 cepe
- 4-5 linguri cu bulion
- 1 ceaşcă de orez
- 3-4 foi de dafin
- 1 l vin alb
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de mărar verde
- 2-3 crenguţe de cimbru
- 1 lingură cu untură
- sare
- piper
- chimen
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă orezul, carnea tocată şi ceapa călită puţin. Adaugă pătrunjelul verde tocat şi un praf de sare şi piper. Desfă frunzele de varză şi pune-le în apă călduţă la desărat. Dacă sunt prea mari, taie-le în două.
Ia o frunză de varză, aşaz-o în palmă şi pune peste ea o lingură cu umplutură. Cu cealaltă mână, rulează frunza de varză, strânge palma căuş şi presează colţurile cu degetele spre interior.
Toacă miezul de varză şi frunzele care nu pot fi folosite la împachetat sarmale. Aşază sarmalele în cerc. între rânduri, pune foile de dafin, crenguţele de cimbru, mărar tocat, bulion şi cubuleţe de cioian afumat. Presară şi puţin chimen.
Acoperă sarmalele cu vin şi, după ce au dat în clocot, lasă să fiarbă la foc mic două ore.
Serveşte-le fierbinţi, alături de mămăliguţă şi un ardei iute.
Pofta buna!