Sarmale cu slănină afumată din: varza dulce, carne tocata, slanina afumata, orez, ceapa alba, sare, piper, cimbrubulion, untura. Ingrediente: 3-4 verze dulci, de dimensiune mijlocie 1 lămâie 1 kg carne tocată 200 g slănină afumată 100 g orez 5-6 cepe albe sare piper cimbru bulion untura Mod de preparare: Opărești varza în apă […]
Sarmale in foi de carne
PrinteazaSarmale in foi de carne din: carne de porc sau de manzat, orez, ceapa, slanina, bulion, marar, patrunjel, smantana.
Ingrediente:
- 1/2 kg carne de porc sau de mânzat
- 1 pahar de orez
- 2-3 cepe
- 200 g slănină
- 1 pahar smântână
- 1 linguriţă bulion
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Tai carnea ca pentru şniţele vieneze, o baţi bine şi o sărezi pe o parte şi pe alta.
Fiecare bucată o umpli cu 1 linguriţă de orez, ceapă crudă tocată mărunt, mărar şi pătrunjel verde tocate mărunt şi câteva bucăţi mici de slănină afumată.
După ce ai umplut fiecare şniţel cu această compoziţie, răsuceşti carnea ca la foile de viţă, fără să înfunzi capetele.
Pentru a nu se desface sarmalele, poţi să legi capetele cu aţă.
Pui sarmalele în cratiţă cu puţină untură sau cu ulei încins, le rumeneşti pe ambele părţi şi după aceea torni 1 pahar cu apă şi le fierbi înăbuşit.
Când carnea este pătrunsă (fiartă), pui puţină smântână cu 1 linguriţă de făină, sare şi cu 1 lingură de bulion.
Pofta buna!
Sarmale cu carne de curcan si miel
Sarmale cu carne de curcan si miel din: frunze de vita de vie, frunze de hrean, marar, macris, carne tocata de curcan, maruntaie de miel, ceapa, ulei, orez, sare, piper, boia, smantana, faina. Ingrediente: 25 frunze de viță-de-vie cateva frunze de hrean 1 legătură mărar 1 legătură măcriș 200 g carne tocată de curcan măruntaiele […]
Pofta buna!