Sarmale in foi de vita cu sos si lamaie
PrinteazaSarmale in foi de vita cu sos si lamaie din: frunze viţă-de-vie, carne tocată amestec vită şi porc, orez, ceapa, faina, sare, piper, oua, lamaie.
- 20 de frunze viţă-de-vie
- 400 g carne tocată amestec vită şi porc
- 80 g orez
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- 3 ouă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli orezul în mai multe ape şi-l pui la fiert într-o cratiţă cu apă. îl laşi pe foc până se umflă, fără să fie bine fiert. Toci cepele şi leames teci cu orezul, carnea, făina, sarea şi piperul după gust.
Pui câte 1-2 linguri de umplutură în frunze, le rulezi şi împingi îapetele frunzelor spre interior, apoi le aşezi într-un vas.
Baţi ouăle şi pui în ele zeama de la lămâie. Le torni peste sarmale şi dai vasul la cuptor aproximativ 1 oră. Le serveşti calde.
Sarmale in foi de vita cu sos si lamaie
Pofta buna!
Sarmale in foi de vita cu carne de pui si marar
Sarmale in foi de vita cu carne de pui si marar din: foi de vită decongelate sau în saramură, carne de pui tocată, smântână, ceapa, orez, marar, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 40 foi de vită decongelate sau în saramură 350 g carne de pui tocată 2 linguri smântână o ceapă 5 linguri orez o legătură […]