Sarmale în foi de praz cu piept de pui
PrinteazaO reteta de sarmale in foi de praz cu piept de pui din: praz, piept de pui, franzela, oua, ceapa, suc de rosii, ulei, marar, faina, smantana, sare si piper.
- 4 fire de praz mai groase
- 500 g piept de pui
- 1 felie de franzelă
- 2 ouă
- 2 cepe
- 500 ml suc de roşii
- 1 cană ulei
- 1 legătură mărar
- 1 lingură făină
- 1 pahar smântână
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Tăiaţi prazul în bucăţi de 7 – 8 cm, îl opăriţi şi îl lăsaţi câteva minute în apă clocotită. Apoi puneţi bucăţile de praz la scurs.
Scoateţi miezul prazului cu ajutorul unei cozi de la o lingură de lemn. Împingeţi cu aceasta aşa încât să lăşaţi 2 – 3 fire exterioare. Căliţi ceapa în ulei.
Daţi carnea prin maşina de tocat de 2 ori, iar franzela o înmuiaţi şi o stoarceţi bine de apă.
Amestecaţi toate ingredientele cu ou, mărar tocat, sare, făină şi piper şi cu această compoziţie umpleţi foile de praz cu atenţie, să nu se rupă.
Căliţi prazul umplut într-o cratiţă cu ulei şi turnaţi sucul de roşii aşa încât să le acopere.
Lăsaţi pe foc timp de 30 de minute, verificaţi de sare şi lăsaţi încă 10 – 15 minute la foc mic.
Sarmale în foi de praz cu piept de pui
Pofta buna!