Sarmale in foi de stevie cu urda si orez din: urda, orez, ceapa, marar, stevie, unt, faina, lapte, smantana, bors, sare, piper.
Ingrediente:
1 kg urdă proaspătă
câteva linguri cu orez
3 legături ceapă verde
3 legături mărar verde
1 kg foi de ştevie
150 g unt
1-2 linguri făină
200 ml lapte dulce
200 ml smântână
1/2 l bors
1 cană suc de roşii
sare
piper
Mod de preparare:
Se spală şi se opăresc foile de ştevie, apoi se scurg de apă. Urda se dă prin maşina de tocat, se amestecă cu o parte din ceapa verde tocată şi mărarul tocat fin.
Orezul se dă în câteva clocote şi se amestecă cu urda, se sărează şi piperează.
Separat, se căleşte în puţin unt restul de ceapă verde tocată mărunt şi se adaugă la urdă.
Se formează mici sarmale folosind foile de ştevie şi se aşază într-o cratiţă tapetată cu frunze de ştevie.
Se toarnă peste ele borşul fiert şi răcit şi sucul de roşii şi se pune la fiert.
Din unt, făină şi lapte se prepară un sos alb, care se toarnă peste sărmăluţe, atunci când borşul a scăzut.
Se lasă la fiert câteva minute şi cu sosul alb, apoi se opreşte focul.
Supa de stevie din: stevie, untdelemn, faina, sare. Ingrediente: 1250 g ştevie 100 ml untdelemn o lingură făină sare Mod de preparare: Se curăţă ştevia, se spală în mai multe ape, ca să se cureţe de pământ. Se pune la fiert apă clocotită cu sare, într-un vas descoperit, ca să-şi păstreze culoarea verde. După […]
Sarmale cu orez, in foi de stevie din: stevie, orez, ceapa, marar, patrunjel, ceapa verde, untdelemn, sare. Ingrediente: 4-6 legături de ştevie cu frunze mai mari 150 g orez 2 cepe mărar şi pătrunjel verde cozi de ceapă verde untdelemn sare Mod de preparare: Se spală bine frunzele de ştevie şi se opăresc puţin […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.