Sarmale in foi de varza cu afumatura
PrinteazaSarmale in foi de varza cu afumatura din: carne amestec, foi de varza murata, orez, cepe, kaizer sau sunca afumata, pasta de tomate, rosii, cimbru, ghimbir, sare, piper, foi de dafin, piper boabe si coriandru.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne amestec
- 90 de foi de varză murată
- 1 cană cu orez
- 2 cepe
- 400 g kaizer sau şuncă afumată
- 100 g pastă de tomate
- 2 roşii
- cimbru
- ghimbir
- sare
- piper
- foi de dafin
- piper boabe
- coriandru
Mod de preparare:
Speli bine carnea, o tai în cubuleţe şi o treci prin maşina de tocat. Amesteci carnea cu orezul fiert separat şi cu ceapa tocată. Presari un praf de sare, cimbru, coriandru şi piper şi amesteci bine.
Pe fiecare frunză de varză desărată aşezi câte o lingură din amestecul de carne. Formezi sarmalele, pe care le aşezi pe fundul unei cratiţe tapetate cu varză tocată. Din loc în loc pui felioare de kaizer.
La final, acoperi cu varză tocată şi aşezi deasupra felii de roşii şi câteva boabe de piper.
Acoperi cu apă şi laşi să fiarbă la foc moderat. Când sunt aproape fierte, torni pasta de tomate, dizolvată într-o ceşcuţă de apă caldă. Laşi cratiţa la cuptor pentru 60 de minute.
Serveşti sarmalele cu pâine feliată ori cu mămăliguţă.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Pofta buna!