Sarmale cu foi de varza murata

Printeaza

Sarmale cu foi de varza murata din: varza, carne de porc, ceapa, orez, sorici, untura, bulion, sare, piper.

Ingrediente: 

  • 1 varză murată
  • 1 kg carne de porc tocată
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • 1 bucată şorici
  • untura
  • bulion

 

Mod de preparare:

Se aleg foile de varză, iar cele mai groase se taie fideluţă. Se aşază pe fundul unei oale urvstrat de foi de varză, apoi se pun foi tocate şi câteva bucăţi de şorici.

Carnea tocată se combină cu orez, ceapă tocată, sare, piper şi bulion. Se ia câte o frunză de varză şi se umple cu o mică parte din amestec, iar sarmalele se aşază într-un strat în oală.

Peste fiecare rând de sarmale se presară varză tocată şi şorici. După ce se termină de făcut sarmalele, se pune încă un strat de varză tocată.

Se umple oala pe jumătate cu apă, se adaugă o lingură de untură şi o lingură de bulion dizolvată cu apă. Se fierb sarmalele la foc mic, 4 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.