Sarmale în foi de varză

Printeaza

Sarmale in foi de varza din: carne grasa de porc, carne de vita sau de curcan, costita afumata, cartofi, ceapa, bulion, sorici, orez, sare si piper, foi de dafin, varza murata si untura.

Ingrediente:

  • 1  kg carne grasă de porc
  • 1/2 kg carne de vită sau de curcan
  • 300 g costiţă afumată
  • 2  cartofi
  • 2 cepe mari
  • 2 linguri bulion
  • 1 felie mare şorici
  • 1  pahar orez
  • sare şi piper măcinat
  • 2  foi dafin
  • 2 verze murate
  • 1 lingură cu untură

 

Mod de preparare:

Curăţă carnea (de porc şi vită sau de curcan) de pieliţe, spal-o, usuc-o în şervet curat, tai-o cuburi mici şi dă-o prin maşina de tocat împreună cu cepele şi cartofii curăţaţi şi ţinuţi 30 de minute în apă rece.

Condimentează cu sare şi piper măcinat, după gust, adaugă bulionul, fră­mântă amestecul cu mâna, adaugă orezul ales, spălat şi scurs şi frământă încă 5-6 minute. Lasă amestecul la rece.

Pune varza 1 oră în apă rece, desfa-o foaie cu foaie, înlătură partea tare de la cotor, taie frunza în 2-3 bucăţi (de­pinde cât de mare este frunza) şi formează sarmalele.

Foloseşte pentru fiert o cratiţă cu pereţi înalţi, o oală smălţuită sau un vas de lut. Taie costiţa afumată felii potri­vit de mari şi şoriciul felii subţiri.

Toacă mărunt varza care nu poate fi folosită la sarmale, aşaz-o pe fundul vasului şi pune câteva felii de şorici, costiţă şi foile de dafin. Aşază sarmalele în rânduri strânse, acoperă cu apă caldă şi lasă să fiarbă 30 de minute.

Dacă sarmalele n-au grăsime, adaugă 1 lingură cu untură. Lasă să fiarbă încă 30 de minute. Pune-le în cuptor pentru încă o oră. Serveşte sarmalele fierbinţi, cu mămăligă şi smântână.

Sarmale în foi de varză

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.