Sarmale in foi de vita cu fenicul si menta
PrinteazaSarmale in foi de vita cu fenicul si menta din: foi de viţă, orez risotto, ceapa, fenicul (frunze), frunze de menta, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 50 foi de viţă
- 500 g orez risotto
- 2 cepe
- fenicul (frunze)
- 5 frunze tocate de mentă
- sucul de la 2 lămâi
- 2 ceşti cu ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşte frunzele de viţă-de-vie şi lasă-le la scurs şi răcorit. Ai grijă să nu se rupă.
Căleşte ceapa tocată în trei linguriţe de ulei încins. Adaugă restul ingredientelor (mai puţin sucul de citrice) şi amestecă bine.
Ia cu linguriţa din compoziţie şi aşază pe mijlocul fiecarei frunze de viţă, împachetează bine şi aşază-le într-o cratiţă adâncă (pune pe fundul ei o linguriţă cu ulei şi acoperă cu frunze de viţă).
Când ai terminat de înfăşurat toate sărmăluţele, toarnă deasupra restul de ulei şi o cană cu apă.
Pune deasupra lor o farfurie grea, acoperă cratiţa cu un capac potrivit şi dă pe foc potrivit 30-45 de minute.
Indepărtează capacul şi farfuria şi toarnă sucul de la cele două lămâi. Serveşte cu poftă sărmăluţele, împreună cu iaurt.
Sarmale in foi de vita cu fenicul si menta
Pofta buna!