Sarmale in foi de vita cu fenicul si menta

Printeaza

Sarmale in foi de vita cu fenicul si menta din: foi de viţă, orez risotto, ceapa, fenicul (frunze), frunze de menta, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 50 foi de viţă
  • 500 g orez risotto
  • 2 cepe
  • fenicul (frunze)
  • 5 frunze tocate de mentă
  • sucul de la 2 lămâi
  • 2 ceşti cu ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Opăreşte frunzele de viţă-de-vie şi lasă-le la scurs şi răcorit. Ai grijă să nu se rupă.

Căleşte ceapa tocată în trei linguriţe de ulei încins. Adaugă restul ingredien­telor (mai puţin sucul de citrice) şi amestecă bine.

Ia cu linguriţa din compozi­ţie şi aşază pe mijlocul fie­carei frunze de viţă, împa­chetează bine şi aşază-le într-o cratiţă adâncă (pune pe fundul ei o linguriţă cu ulei şi acoperă cu frunze de viţă). 

Când ai terminat de înfăşurat toate sărmăluţe­le, toarnă deasupra restul de ulei şi o cană cu apă.

Pune deasupra lor o farfurie grea, acoperă cratiţa cu un capac potrivit şi dă pe foc potrivit 30-45 de minute.

Indepărtează capacul şi farfuria şi toarnă sucul de la cele două lămâi. Serveşte cu poftă săr­măluţele, împreună cu iaurt.

 

Sarmale in foi de vita cu fenicul si menta

Sarmale_in_foi_de_vita_cu_fenicul_si_menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.