Sarmale in foi de vita (varianta)

Printeaza

Sarmale in foi de vita din: carne, foi de vita, franzela, orez, morcov, marar, sare, rosie, ulei.

Ingrediente:Sarmale in foi de vita

  • 150 g carne tocată
  • 10-12 foi de viţă
  • 1 felie de franzelă
  • 1 lingură cu orez
  • 1 morcov mic
  • mărar tocat
  • sare
  • 1 roşie
  • 1 lingură cu ulei

 

Mod de preparare:

Amestecaţi carnea tocată cu morcovul trecut pe răzătoarea mică, cu orezul ales şi spălat în mai multe ape, franzela fărâmiţată, un praf de sare şi 1 lingură cu mărar tocat.

Omogenizaţi şi adăugaţi 1/2 roşie (fară pieliţă şi seminţe) tăiată cubuleţe.

Spălaţi frunzele de viţă, opăriţi-le cu apă clocotită, scoateţi-le când şi-au schim­bat culoarea, umpleţi-le cu amestecul de carne (fiecare sarma are câteva cubuleţe de roşie), rulaţi-le şi puneţi-le la fiert în vas smălţuit, acoperite cu apă încălzită (nu folosiţi apă caldă de la chiuvetă).

Fierbeţi 1 oră la foc potrivit şi serviţi sărmăluţele cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.