Rapane în Sos de Usturoi și Unt: o alegere culinară sofisticată pentru iubitorii de fructe de mare. Acest fel de mâncare combină textura unică a rapanelor cu aromele intense de usturoi și unt, creând un echilibru perfect între gustul marin și condimente. Ideal pentru o cină specială sau un eveniment festiv, acest preparat nu numai […]
Sarmale in foi de vita
PrinteazaSarmale in foi de vita din: carne tocata, sare, ceapa, frunze de vita, orez, piper, ou, ulei de floarea soarelui, suc de rosii, cimbrisor si bors.
Ingrediente:
- un kg de carne tocata
- sare
- 2-3 cepe
- 50-60 frunze de vita
- 100 g orez
- piper
- un ou
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 300 ml suc de rosii
- 1-2 crengute cimbrisor proaspat
- 500 ml bors
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu orezul spălat în prealabil, cu ceapa şi verdeaţa tocate mărunt.
adaugă oul şi se condimentează cu sare, piper şi cimbrişor.Se frământă bine şi se obţine o pastă bine legată.
Separat, se spală frunzele de viţă şi se opăresc în apă fiartă cu o linguriţă de sare.
înfăşoară sarmalele, se aşază în tava unsă cu ulei şi se acoperă cu sucul de roşii şi borşul dat într-un clocot.
bagă la cuptor, să fiarbă înăbuşit, la foc mic.
Sarmale in foi de vita
Pofta buna!
Cataplasmă cu ceapă pentru dureri de urechi
Cataplasmă cu ceapă pentru dureri de urechi: Remediu natural pentru alinarea rapidă a durerilor. Ceapa este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antibacteriene, fiind un remediu tradițional folosit în calmarea durerilor de urechi. Datorită substanțelor sale active, precum quercetina și compușii sulfuroși, cataplasma cu ceapă ajută la reducerea inflamației, combaterea infecțiilor și ameliorarea disconfortului cauzat […]
Sarmalele astea sun delicioase