Sarmale in frunza de vita cu morcov

Printeaza

Sarmale in frunza de vita cu morcov din: frunze de viţă de vie,  borş, orez, ceapă, morcov, mărar, sare, piper, ulei.

Sarmale_in_frunza_de_vita_cu_morcov

Ingrediente:

  • 30 frunze de viţă de vie
  • un litru borş
  • 10 linguri orez
  • 2 legături ceapă
  • un morcov
  • o legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Se aleg frunzele de viţă cât mai întregi şi se pun într-un vas.

Se fierbe apă cu jumătate de litru de borş şi, aşa clocotit, amestecul se toarnă peste frunze.

Se lasă 10 minute si apoi se scurg.

In ulei, se căleşte ceapa si, după ce s-a înmuiat, se adaugă morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Se pune si orezul, se lasă 3 minute maximum şi apoi se potriveşte gustul de sare si piper.

Se adaugă mărarul. Se amestecă bine si apoi se pune în fiecare foaie câte o linguriţă de amestec si se rulează.

Se asază sărmăluţele în vas, se acoperă cu restul de borş si apă si se dau la cuptor pentru 40-45 de minute.

Sarmale in frunza de vita cu morcov

Sarmale_in_frunza_de_vita_cu_morcov

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.