Sarmale in frunza de vita cu morcov
PrinteazaSarmale in frunza de vita cu morcov din: frunze de viţă de vie, borş, orez, ceapă, morcov, mărar, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 30 frunze de viţă de vie
- un litru borş
- 10 linguri orez
- 2 legături ceapă
- un morcov
- o legătură mărar
- sare
- piper
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Se aleg frunzele de viţă cât mai întregi şi se pun într-un vas.
Se fierbe apă cu jumătate de litru de borş şi, aşa clocotit, amestecul se toarnă peste frunze.
Se lasă 10 minute si apoi se scurg.
In ulei, se căleşte ceapa si, după ce s-a înmuiat, se adaugă morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se pune si orezul, se lasă 3 minute maximum şi apoi se potriveşte gustul de sare si piper.
Se adaugă mărarul. Se amestecă bine si apoi se pune în fiecare foaie câte o linguriţă de amestec si se rulează.
Se asază sărmăluţele în vas, se acoperă cu restul de borş si apă si se dau la cuptor pentru 40-45 de minute.
Sarmale in frunza de vita cu morcov
Pofta buna!