Sarmale in frunze de varza sau de stevie
PrinteazaSarmale in frunze de varza sau de stevie din: carne tocata, orez, ceapa, cimbru, piper, sare, marar, frunze de varza sau de stevie, sunca, bulion.
- 1 kg carne tocata amestec de porc si vita
- 2 linguri orez
- 2 cepe tocate
- cimbru,
- piper macinat
- sare
- marar
- 1 ou
- frunze de varza murata sau de stevie
- resturi de afumatura (sunca, kaizer)
- 2 linguri bulion
Mod de preparare:
Speli bine frunzele de varza sau de stevie, le tai nervurile si le dai deoparte. Amesteci carnea tocata cu ceapa, data si ea tot prin maşina de tocat carne, adaugi cimbru, sare, piper, marar, dupa gust. Adaugi si 1 ou pentru a se lega mai bine compoziţia si 2 linguri de orez.
Dupa ce ai amestecat bine ingredientele, formezi sarmalele. Iei o oala si, pe fundul ei, asezi crengute de cimbru si bucatele de afumatura. Apoi asezi sarmalele. Adaugi si bulionul diluat cu apa si le lasi sa fiarba la foc mic. Servesti sarmalele cu nnamaliguta, iaurt si ardei.
Pofta buna!