Sarmale grecesti
PrinteazaO reteta savuroasa de Sarmale grecesti din: ceapa, rosii, orez, patrunjel, marar, menta, sare, piper, ulei de masline, salata verde si foi de vita de vie.
- 1 ceapa
- 4 rosii
- 400 g orez pentru sarmale
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 fire de marar
- 2-3 frunze de menta
- sare
- piper
- 1 cescuta ulei de masline
- 2 linguri de salata verde
- foid e vita de vie
pentru fierbere:
- 2-3 cepe
- 1 cescuta ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Intr-un bol mare pui pe rând ingredientele, ceapa tocată fin, roşiile decojite şi date pe râzătoare, orezul spălat şi scurs de apă, legătura de pătrunjel tocat, mărarul şi frunzele de mentă, de asemenea tocate, sare, piper şi uleiul de măsline.
Omogenizezi bine compoziţia. Pe fundul unei oale pui cele 2-3 cepe tocate, apoi frunzele de salată.
Umpli foile de viţă cu compoziţia bine omogenizată. Pui câte o lingură de compoziţie, aduci marginile frunzelor în interior şi rulezi.
Pui sarmalele formate peste foile de salată. Pui câte 2 straturi de salată şi 2 de sărmăluţe.
La final, adaugi 1 ceşcuţă de ulei de măsline, sare şi apă cât să le cuprindă. Presezi cu o farfurie şi le ţii la fiert 30 de minute.
Sarmale grecesti
Pofta buna!