Sarmale grecesti

Printeaza

O reteta savuroasa de Sarmale grecesti din: ceapa, rosii, orez, patrunjel, marar, menta, sare, piper, ulei de masline, salata verde si foi de vita de vie.

Ingrediente:Sarmale_grecesti

  • 1 ceapa
  • 4 rosii
  • 400 g orez pentru sarmale
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 fire de marar
  • 2-3 frunze de menta
  • sare
  • piper
  • 1 cescuta ulei de masline
  • 2 linguri de salata verde
  • foid e vita de vie

pentru fierbere:

  • 2-3 cepe
  • 1 cescuta ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare pui pe rând in­gredientele, ceapa tocată fin, roşiile decojite şi date pe râză­toare, orezul spălat şi scurs de apă, legătura de pătrunjel tocat, mărarul şi frunzele de mentă, de asemenea tocate, sare, piper şi uleiul de măsline.

Omogenizezi bine compoziţia. Pe fundul unei oale pui cele 2-3 cepe tocate, apoi frunzele de salată.

Umpli foile de viţă cu compoziţia bine omogenizată. Pui câte o lingură de compoziţie, aduci marginile frunzelor în interior şi rulezi.

Pui sarmalele formate peste foile de salată. Pui câte 2 straturi de salată şi 2 de sărmăluţe.

La final, adaugi 1 ceşcuţă de ulei de măsline, sare şi apă cât să le cuprindă. Presezi cu o farfurie şi le ţii la fiert 30 de minute.

Sarmale grecesti

Sarmale_grecesti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.