Sarmale gustoase cu costita si slanina afumata

Printeaza

Sarmale gustoase cu costita si slanina afumata din: varza acra, carne de porc, carne de vita, carne de pui, orez, costita afumata, slanina afumata, ceapa, cimbru, boia de ardei dulce, bulion, zeama de varza, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 capatani de varza acra
  • 600 g carne de porc tocata
  • 600 g carne tocata de vita
  • 600 g carne de pui tocata
  • 150 g orez
  • 300 g costita afumata
  • 200 g slanina afumata
  • 3 cepe
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 3 linguri bulion
  • 200 ml zeama de varza
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaci două căpăţâni de varză în foi şi toci varza rămasă, cât mai mărunt. Tai felii costita si slănina

. Pui cele 3 tipuri de carne în 3 castroane.

Tai ceapa foarte mărunt, o împărţi în 3 şi o amesteci bine cu orezul, apă, cimbrul, boiaua de ardei, sare şi piper, apoi împărţi amestecul în mod egal în cele 3 castroane cu carne.

Frămânţi bine cele 3 compoziţii, apoi umpli foi mici de varză cu fiecare dintre cele 3 compoziţii.

Aşezi apoi pe o foaie de varză mai mare câte 3 sarmale cu umpluturi diferite, cât mai strâns, pentru a obţine o sarma mai mare.

Intr-o cratiţă mai mare aşezi pe fund un strat de varză tocată, apoi felii de costiţă şi slănină.

Pui sarmalele una lângă alta. Peste sarmale aşezi al doilea strat de varză tocată.

Adaugi apă şi fierbi la foc mic, circa 1 oră.

Amesteci bulionul cu 200 ml zeamă de varză şi torni amestecul peste sarmale.

Dai cratiţa la cuptor, la foc mic si fierbi încă 2 ore.

Sarmale gustoase cu costita si slanina afumata

Sarmale_gustoase_cu_costita_si_slanina_afumata

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine sarmalele astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.