Sarmale cu hrisca si nuci
PrinteazaO reteta de sarmale cu hrisca si nuci din: frunze de varza murata, hrisca, ceapa, morcov, unt, ulei, marar verde, sare, piper si samantana.
- 8 frunze de varza murata
- 15 nuci
- 100 g hrisca inmuiata 12 ore in zeama de varza acra sau bors
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 linguri unt
- 1 lingura ulei
- 2 legatura marar verde
- sare
- piper
- smantana
Mod de preparare:
Scurgeţi hrişcă înmuiată şi puneti-o într-un castron mai mare. Trebuie să aibă boabele moi, înflorite, ca floricelele de porumb. Adăugati peste ea morcovul ras pe răzătoarea mică, ceapa rasă fin, mărarul tocat mărunt şi nucile curăţate şi pisate.
Frecaţi untul spumă, adăugaţi uleiul şi turnaţi amestecul peste ingredientele din castron. Amestecaţi-le pentru omogenizare şi condimentafi-le dacă mai este cazul. Cu acest amestec umpleţi foile de varză. Puneţi sarmalele pe un platou şi înainte de servire stropiţi-le cu smântână.
Sarmale cu hrisca si nuci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarmale cu hrisca
Sarmalele cu hrisca si nuci sunt de post, nu-i asa?