Sarmale in foi de spanac cu smantana
PrinteazaSarmale in foi de spanac cu smantana din: frunze de spanac, orez, carne tocată de vită, ceapă verde, suc de roşii, ulei, borş, lămâie, smântână.
- 30-40 frunze de spanac
- 100 g orez
- 1 kg carne tocată de vită
- 1 legătură ceapă verde
- 60 ml suc de roşii
- 2 linguri ulei
- 150 ml borş
- 1 lămâie
- 120 ml smântână
Mod de preparare:
Speli frunzele de spanac, le opăreşti în apă clocotită, le treci printr-un jet de apă rece şi le laşi la răcit. Speli orezul în câteva ape.
Toci ceapa mărunt şi o amesteci cu orezul scurs de apă, apoi căleşti amestecul. Adaugi carnea tocată, sucul de roşii şi mai laşi 5 gninute.
Potriveşti gustul de sare. Prepari sarmalele, la fel ca pe cele în foi de varză. Ungi o cratiţă cu ulei, pui pe fundul ei 4-5 frunze de spanac şi aşezi sarmalele.
Torni borşul şi apă cât să le acopere. Pui oala cu sarmale pe foc mic, cel puţin o oră. După ce au fiert, tai lămâia felii, pe care le aşezi peste sarmale. Serveşti sarmalele calde, cu smântână din belşug.
Sarmale in foi de spanac cu smantana
Pofta buna!