Sarmale in foi de varza cu pipinci
PrinteazaSarmale in foi de varza cu pipinci
- 300 g orez
- 200 g pipinci (sau hribi) conservaţi
- 2 linguri pastă de tomate
- 50 ml ulei
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/2 legătură mărar
- 2-3 căţei de usturoi
- varză acră
- piper
- sare
Mod de preparare:
Desfaci foile de varză şi le speli în mai multe ape. Pipincii îi speli şi îi scurgi bine de apă, după care îi dai prin maşina de tocat. Fierbi orezul numai cât să se umfle.
După ce s-a răcit, îl amesteci cu pipincii, pasta de tomate, verdeaţa tocată, usturoiul tăiat mărunt, potriveşti de sare şi piper. Infăşori apoi sarmale.
Torni ulei într-o oală, după care aşezi surcele de lemn în formă de grătar şi pui sărmăluţele, le acoperi cu un rând de varză, adaugi apă cât să le acopere, pui un celofan deasupra şi le fierbi la foc normal.
Pofta buna!