Sarmale in foi de vita cu smantana
PrinteazaSarmale in foi de vita cu smantana
- 500 g carne de porc
- 200-250 g carne de vita
- 3-4 cepe mari
- 2 ouă
- 300 g costiţă afumată
- untură
- 200 g orez
- sare
- piper
- cimbru
- bulion de roşii
- foile de viţă proaspete sau ţinute în sare cu borş
- foi de dafin
- roşii proaspete
Mod de preparare:
Toci carnea mărunt cu satârul şi o amesteci cu ceapa călită în grăsime, orezul umflat, sarea, piperul, cimbrul, slănina sau costiţa tocată şi ea şi gălbenuşurile. Desfaci frunzele, le speli bine în apă rece, le potriveşti de mărime şi înveleşti sarmalele de mărimea unor nuci verzi.
Le pui la fiert într-o oală de pământ smălţuită, pe care ai uns-o în prelabil cu untură, în straturi. Intre ele aşezi crenguţele de cimbru uscate, piperul boabe, foile de dafin şi feliile de roşii, iar dacă n-ai, pui bulion.
Torni zeamă, cât să acopere de un deget. Dai oala acoperită pentru 2 ore la cuptor, la foc mic şi o jumătate de oră descoperită, să se rumenească şi să scadă jumătate din zeamă. Le serveşti cu mămăliguţă bine fiartă şi cu smântână.
Pofta buna!