Sarmale in foi de vita cu smantana

Printeaza

Sarmale in foi de vita cu smantana

Ingrediente:Sarmale in foi de vita cu smantana

  • 500 g carne de porc
  • 200-250 g carne de vita
  • 3-4 cepe mari
  • 2 ouă
  • 300 g costiţă afumată
  • untură
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • bulion de roşii
  • foile de viţă proaspete sau ţinute în sare cu borş
  • foi de dafin
  • roşii proaspete

 

Mod de preparare:

Toci carnea mărunt cu satârul şi o amesteci cu ceapa călită în grăsime, orezul umflat, sarea, piperul, cimbrul, slănina sau costiţa tocată şi ea şi gălbenuşurile. Desfaci frunzele, le speli bine în apă rece, le potriveşti de mărime şi înveleşti sarmalele de mărimea unor nuci verzi.

Le pui la fiert într-o oală de pământ smălţuită, pe care ai uns-o în prelabil cu untură, în straturi. Intre ele aşezi crenguţele de cimbru uscate, piperul boabe, foile de dafin şi feliile de roşii, iar dacă n-ai, pui bulion.

Torni zeamă, cât să acopere de un deget. Dai oala acoperită pentru 2 ore la cuptor, la foc mic şi o jumătate de oră descoperită, să se rumenească şi să scadă jumătate din zeamă. Le serveşti cu mămăliguţă bine fiartă şi cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.