Sarmale in frunze de spanac
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmale din: spanac, ficat de pui, carne de porc, ceapa, rosii, nuca de cocos, nuca, untura, mustar, bulion, cimbru, maghiran, chilii, pasta de ardei picant, sare, piper, vin alb, zahar.
- 20-24 frunze de spanac
- 250 g ficat de pui
- 250 g carne tocată de porc
- 2 cepe
- 4 roşii
- 100 g nucă de cocos rasă
- 100 g nucă
- 100 g untură sau unt
- 2 linguri muştar
- 500 ml bulion
- de roşii
- cimbru
- măghiran
- chilii (boia iute) după gust
- 1 lingură pastă de ardei picant
- sare
- piper
- 2 pahare de vin alb
- 4 linguri zahar
Mod de preparare:
Alegi frunze de spanac frumoase şi le pui să dea un clocot în apă cu sare, le scurgi şi le rulezi, apoi le laşi să se răcească. Intre timp, căleşti ceapa mărunţită în untură sau unt, adaugi carnea, ficăţeii tăiaţi cubuleţe (nu tocaţii), roşiile curăţate de coajă şi mărunţite, nuca de cocos rasă, nuca prăjită şi strivită, cimbru, muştar şi sare.
După ce se coagulează compoziţia, umpli foile de spanac şi formezi sărmăluţe pe care le aşezi într-un vas în care ai caramelizat zahărul şi l-ai stins cu cele 2 pahare de vin.
Acoperi sarmalele cu sosul format din bulion, pasta de ardei, măghiran, chilii, sare şi piper, după gust. Laşi această compoziţie la rece, să se marineze cel puţin 4-6 ore (preferabil peste noapte), apoi pui vasul în cuptorul preîncălzit şi laşi la foc mic circa 2 ore.
Sarmale in frunze de spanac
Pofta buna!