Sarmale in vas roman
PrinteazaSarmale in vas roman din: carne tocata, orez, ceapa, morcovi, kaizer, bulion, sare, piper, cimbru, foi de dafin, marar, patrunjel, ulei, varza murata.
- 700 g carne amestecată (vită+porc)
- 1 ceaşcă orez
- 4-5 cepe
- 2 morcovi
- 300 g kaizer
- 1 ceaşcă bulion
- sare
- piper măcinat
- cimbru
- foi de dafin
- câteva boabe de piper întregi
- mărar şi pătrunjel
- ulei
- 1 varză mare murată
Mod de preparare:
Ceapa o cureţi, o speli şi o toci mărunt. Morcovul îl dai pe răzătoarea fină. Verdeaţa o toci mărunt. Intr-un vas amesteci carnea tocată cu orezul, ceapa uşor călită în puţin ulei, morcovul, verdeaţa şi condimentele (fără foi de dafin).
Desfaci varza murată, foaie cu foaie, o speli şi o porţionezi bucăţi pentru sărmăluţe. Vasul roman trebuie ţinut o oră în apă rece, apoi uns cu untură. La fund pui crengi de mărar uscat şi crenguţele de la pătrunjei.
Aşezi apoi sărmăluţele în straturi, alternând cu felii de kaizer. Deasupra, ultimul strat este din varză tocată fideluţă, răspândită peste tot.
Pui apa călduţă în care a fost diluat bulionul, acoperi vasul şi-l dai la cuptor pentru cel puţin 2 ore.
Pofta buna!