Sarmale israeliene
PrinteazaSarmale israeliene din: carne de vita, orez, ou, ceapa, sare, apa, coriandru sau patrunjel, menta, frunze de spanac, frunze de salata sau frunze de viţă-de-vie, pasta de rosii, ulei, usturoi, ardei, smantana.
- 500 g carne tocată de vită
- 5 linguri orez
- 1 ou
- 2 cepe
- sare
- câteva linguri apă
- 1 legătură de coriandru sau pătrunjel
- 5-6 frunze mentă proaspătă
- câteva frunze de spanac
- 20-25 frunze de salata sau frunze de viţă-de-vie
- 3 linguri pastă de roşii
- 250 ml apă
- 2-3 linguri ulei
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- smântână (opţional)
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă pui uleiul, usturoiul zdrobit, pasta de roşii, 250 ml apă şi puţină sare. Fierbi acest sos pe foc mic, timp de 7-8 minute.
Pentru umplutura, toci mărunt ceapa, frunzele de coriandru, de mentă şi de spanac şi împreună cu orezul şi carnea le amesteci cu apă (câteva linguri), sare şi oul.
Frunzele de salată spălate şi cu cotorul tăiat le scufunzi în apă fierbinte pentru câteva secunde şi le pui repede în apă foarte rece. Din amestecul de carne iei câte o lingură, o pui pe foaia de salată şi rulezi sarmalele.
Aşezi aceste rulouri în tava pentru cuptor. Torni peste ele sosul fiert, acoperi tava cu folie de aluminiu sau cu un capac şi laşi la cuptor la foc moderat, timp de 35-40 de minute.
Dacă a scăzut mult sosul, adaugi apă. Serveşti sarmalele calde, cu sau fără smântână pe deasupra.
Sarmale israeliene
Pofta buna!