Sarmale ca la mama acasa
PrinteazaO reteta de sarmale foarte delicioasa din: carne tocata, varza murata, ceapa, ulei, orez, bulion, delikat de legume, cimbru, sare, marar uscat si foi de dafin.
Poate te intereseaza si:
- 1 kg de carne tocată
- două verze mari murate
- trei cepe
- 100 ml ulei
- 100 g orez
- 100 g bulion
- două linguriţe de delikat de legume
- cimbru
- sare
- mărar uscat
- foi de dafin
Mod de preparare:
Se spală varza şi se lasă la desărat de seara până dimineaţa. După ce se scurge de apă, se curăţă de cotor şi se aleg foile pentru sărmăluţe. Inima verzei şi primele foi se toacă mărunt şi se aşază pe fundul unui vas încăpător, împreună cu mărarul uscat.
Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleştefn ulei. Peste ceapă se adaugă orezul, bulionul, delikatul, cimbrul şi sarea şi se călesc câteva minute. După ce se răcesc, se adaugă carnea şi sare după gust şi se amestecă până se formează o compoziţie omogenă, in fiecare foaie de varză se pune cam o lingură de compoziţie.
Sarmalele se împăturesc fie ca o ruladă, introducându-se la capete surplusul de foaie spre interiorul “pacheţelului”, fie aducându-se mai întâi peste compoziţie părţile laterale ale foii şi apoi rulându-se restul.
Se aşază fn vas începând de la margine către interior şi, între rânduri, se pun câteva foi de dafin, pentru un plus de aromă. Deasupra se pune varză tocată sau o frunză mare de varză şi se adaugă apă, astfelîncât sarmalele să fie acoperite.
Se fierb la foc mic, cu o tablă pusă sub vas, iar apoi se introduc la cuptor, adăugându-se puţină apă, până se fierb foarte bine. Se servesc cu smântână şi ardei iute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- compozitie sarmale
- sarmale ca la mama acasa
- sarmale ca la mama
- sarmale ca la bunica
delicioase!