Sarmale cu mămăligă

Printeaza

Sarmale cu mămăligă din: varza, carne tocata, ceapa, orez, marar, sare, piper, costita afumata, pasta de rosii, foi de dafin, malai, unt, sare grunjoasa si smantana.

Ingrediente:

  • 2 verze medii
  • un kg carne tocata
  • 3 cepe
  • 50 g orez cu bobul rotund
  • o legatura marar
  • sare
  • piper negru macinat
  • costita afumata pentru ornat
  • marar uscat
  • 200 g pasta de rosii
  • 1-2 foi de dafin

pentru mamaliga:

  • 300 g malai
  • 50 g unt
  • un litru apa
  • sare grunjoasa
  • smantana

 

Mod de preparare:

Se lasă varza în apă rece la desărat, apoi se scurge bine şi se pregătesc foile. Separat, se curată ceapa si se căleşte 2-3 minute, cât să se înmoaie. Se amestecă bine carnea tocată cu ceapa, verdeaţa, orezul spălat, sare si piper, după gust. Se pun în cratiţă mărar uscat, costiţă afumată si pastă de roşii.

Se rulează saramalele şi se aşază în cratiţă. Pe deasupra se pune varza tocată mărunt, foile de dafin, mărar, slănină, si restul de pastă de roşii. Se acoperă cu apă clocotită si se pun să fiarbă la foc mediu.

Jumătate din timp se fierb pe aragaz, iar restul de timp se rumenesc în cuptor. Se pregăteşte mămăliga, se lasă să se răcească şi se feliază cu o formă sau, dacă nu, cu un pahar. Sarmalele se servesc cu smântână si mămăligă.

Sarmale cu mămăligă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.