Sarmale moldovenesti fierte in cuib si vin
Printeaza
Dintr-un kilogram de carne de porc (pulpă), 1 pahar de orez, 1 ceapă mărişoaiă călită în ulei, o lingură plină cu bulion, sare şi piper după gust faci sărmăluţe mici învelite în foi de varză murată.
Apoi iei câte o foaie mare de varză, o tai ca un pătrat şi în ea pui câte 5 sărmăluţe făcute ca mai sus şi împătureşti foaia (astfel încât ele să fie câte 5, ca într-un cuib). Procedezii aşa până i de pus sărmăluţele, câte cinci în fiecare foaie.
Le pui într-o oală smălţuită, în care ai pius la fund varză murată tocată şi bucăţi de şorici proaspăt, pentru gust. Le aşezi frumos, rânduri-rânduri, şi torni 2 căni de vin alb nobil şi o cană de apă, ca să le acopere bine.
Dacă mai trebuie apă şi vin mai pui, în aceeaşi proporţie. Le laşi să fiarbă o oră acoperite pe aragaz, apoi le dai la cuptor neaparat, încă o oră – cel puţin.
Sarmale moldovenesti fierte in cuib si vin
Poftă bună!