Sarmale moldovenesti fierte in cuib si vin

Printeaza

 

Dintr-un kilogram de carne de porc (pulpă), 1 pahar de orez, 1 ceapă mărişoaiă călită în ulei, o lingură plină cu bulion, sare şi piper după gust faci sărmăluţe mici învelite în foi de varză murată.

Apoi iei câte o foaie mare de varză, o tai ca un pătrat şi în ea pui câte 5 sărmăluţe făcute ca mai sus şi împătureşti foaia (astfel încât ele să fie câte 5, ca într-un cuib). Procedezii aşa până i de pus sărmăluţele, câte cinci în fiecare foaie.

Le pui într-o oală smălţuită, în care ai pius la fund varză murată tocată şi bucăţi de şorici proaspăt, pentru gust. Le aşezi frumos, rânduri-rânduri, şi torni 2 căni de vin alb nobil şi o cană de apă, ca să le acopere bine.

Dacă mai trebuie apă şi vin mai pui, în aceeaşi pro­porţie. Le laşi să fiarbă o oră acoperite pe aragaz, apoi le dai la cuptor neaparat, încă o oră – cel puţin.

Sarmale moldovenesti fierte in cuib si vin

Sarmale moldovenesti fierte in cuib si vin

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.