Sarmale munteneşti
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmale muntenesti din: carne de porc, marar, ou, sare, piper, foi de dafin, ceapa, orez, ulei de masline, varza murata, piure de rosii si slanina afumata.
- un kg carne de porc, de preferat pulpă cu puţină grăsime
- o legătură mărar proaspăt
- o măciulie mărar uscat
- un ou
- sare
- piper negru măcinat şi boabe
- 2-3 foi dafin
- 4 cepe
- 2-3 linguriţe orez cu bobul rotund
- ulei de măsline
- două verze murate
- 500 g piure de roşii
- 200 g slăninuţă afumată
Mod de preparare:
Pentru început, se scoate varza din butoi şi se lasă aproximativ 3-4 ore la desărat, în apă rece. Eventual, se schimbă apa rece de 2-3 ori. In acest timp, se pregăteşte umplutura. Se spală ceapa şi se toa¬că mărunt. Se înăbuşă câteva minute, cât să se înmoaie în puţin ulei, la foc mediu. Se lasă să se răcească.
Intr-un bol, se pune carnea tocată şi se adaugă oul crud, mărarul uscat şi verde toacat mărunt, orezul spălat, condimentele şi ceapa. Secretul unor sarmale delicioase este ca această compoziţie să fie frământată 30-40 de minute. Se desfac foile de varză, se pregătesc şi apoi se înfăşoară.
Se pun în oala pregătită cu slăninuţă şi piure de roşii, se aranjează circular şi nu grămadă, având grijă ca pe fiecare rând să se pună un strat de varză tocată fin şi slăninuţă. Se acoperă cu varza tocată cu slăninuţă, foi de dafin şi mărar uscat. Se fierb bine şi apoi se servesc.
Sarmale munteneşti
Pofta buna!