Sarmale cu nucă si cimbru

Printeaza

Sarmale cu nucă si cimbru

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 3-4 cepe
  • 5 linguri nucă măcinată
  • 1 lingură vegeta
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 250 g suc de roşii
  • 1 ou, opţional
  • foi de varză crudă sau murată

 

Mod de preparare:

Sarmale cu nucă si cimbru: Ceapa tocată mărunt, împreună cu morcovii şi ţelina date pe râzătoare, se înăbuşă bine în apă cu ulei şi vegeta. Orezul se amestecă cu legumele bine înăbuşite după ce în prealabil a fost ales şi spălat bine.

Peste această compoziţie se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert, avându-se grijă să nu se prindă de fund.

După ce apa a fost bine absorbită, se opreşte focul şi se adaugă nuca măcinată, verdeaţa tocată fin şi oul.

Cu compoziţia obţinută facem sărmăluţe, în funcţie de mărimea dorită. Tocăm puţină varză şi aşezăm pe fundul oalei împreună cu crenguţa de cimbru şi foaia de dafin.

Sarmalele le aşezăm cu grijă în formă rotundă, în mai multe straturi, iar deasupra se pune sucul de roşii, se presară puţină varză tocată mărunt şi se pune apă.

Se fierb pe flacără câteva clocote, iar după aceea se pun la cuptor şi se mai fierb 30 de minute.

Sarmalele se servesc cu mămăliguţă şi smântână sau iaurt.

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Daca nu ma insel turcii mai preparau sarmale cu nuca si sunt tare bune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.