Sarmale cu nuca macinata
PrinteazaSarmale cu nuca macinata din: orez, ceapa, miez, sare, piper, boia, condimente, faina, zahar, varza verde.
Ingrediente:
- 100 g orez
- 2 cepe albe
- miez macinat de la 10 nuci
- 1 lingurita sare
- piper
- boia dulce
- condimente
- 1 lingura faina
- 1 lingurita zahar
- 1 varza verde careia i oparim frunzele cu putina sare, apa si otet. Sau le punem cu 3-4 zile inainte de a gati in borcan cu apa si sare la cald pentru inacrit
Mod de preparare:
Sarmale cu nuca macinata: Ceapa o calim in 4-5 linguri ulei, apoi punem orezul, pe care il lasam 5 minute.
Umplem vasul cu 1/2 l apa calda si fierbem orezul pe jumatate pana absoarbe apa.
Se amesteca cu miezul de nuca, cu faina, piper, boia dulce, condimente si zahar.
Se fac sarmale, care se fierb acoperite cu frunze intregi, verzi, de varza. Se fierb la foc domol.
Pofta buna!