Sarmale de Post Tradiționale: Rețetă Autentică și Nutrițională din: varza murata, orez, ceapa, ciuperci, morcovi, marar, ulei, sare, piper, paprika. Descoperă o rețetă delicioasă și sănătoasă de sarmale de post, inspirată din bucătăria tradițională românească. Aceste sarmale sunt preparate cu ingrediente proaspete și oferă o alternativă nutritivă pentru perioadele de post. Fiecare porție este echilibrată […]
Sarmale cu nuca, orez si marar
PrinteazaSarmale cu nuca, orez si marar din: varză murată, ceapa, orez, nuca macinata, crutoane, pasta de rosii, sare, piper negru, ulei, marar.
Ingrediente:
- 1 varză murată
- 2 cepe
- 1 cană orez
- 1 cană nucă măcinată
- 1 cană crutoane mici
- 2 linguri pastă de roşii
- sare
- piper negru
- ulei
- 1 legătură mărar verde sau 1 linguriţă mărar uscat
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Alegi orezul, îl speli şi îl pui la fiert în 400 ml apă fierbinte, uşor sărată.
După ce a absorbit toată apa, iei de pe foc vasul cu boabele pe jumătate fierte. Cureţi ceapa, o tai .mărunt şi o înăbuşi în ulei şi 2-3 linguri de apă.
Amesteci într-un castron ceapa, orezul răcit, pe jumătate fiert, nuca, crutoanele, 1 lingură pastă de roşii, sare, piper şi mărar tocat.
Desfaci varza în foi pe care le cureţi de nervurile groase şi pregăteşti foi pentru sărmăluţe.
Tai varza rămasă şi aşezi un strat pe baza unui vas cu pereţi groşi (de preferinţă un tuci emailat).
Impachetezi câte o lingură de amestec pe fiecare frunză şi obţii sarmalele. Le aşezi pe patul de varză tocată, în straturi despărţite prin varză tocată.
Dizolvi pasta de roşii cu apă, o torni peste sarmale şi adaugi apă cât să le acopere. Le fierbi la foc mic, până când varza se înmoaie.
Sarmale cu nuca, orez si marar
Pofta buna!
Sarmale de Post Tradiționale: Rețetă Autentică și Nutrițională