Sarmale cu nuca

Printeaza

Sarmale cu nuca, foi de varza, orez, morcovi, telina, ceapa, verdeata, sare, ulei, foi de dafin, cimbru si suc de rosii.

Ingrediente:

  • 20 de foi de varză crudă sau murată
  • 250 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mijlocie
  • 4 cepe mici
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguţă cimbru
  • 2 linguri nucă pisată
  • 250 ml suc de roşii

 

Mod de preparare:

Sarmale cu nuca: Cureţi cepe­le, le speli, le toci mărunt şi le căleşti în ulei. Pui puţină apă, adaugi morcovii şi ţelina date pe răzătoarea mare.

Alegi orezul, îl speli şi îl amesteci împreună cu legumele călite. Adaugi nuca pisată, sare şi verdeaţa toca­tă mărunt.

Cu compoziţia obţinută umpli foile de varză în între­gime. După ce ai făcut sar­malele, le aşezi cu grijă într-o cratiţă, torni peste ele sucul de roşii, pui foaia de dafin, crenguţa de cimbru şi adaugi apă clocotită cât să le acopere cam 10 cm.

Dai cratiţa la cuptor şi din momentul în care încep să fiarbă, mai laşi 30 minu­te. Sărmăluţele se servesc calde, cu smântână sau iaurt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.