Sarmale cu nuca
PrinteazaSarmale cu nuca, foi de varza, orez, morcovi, telina, ceapa, verdeata, sare, ulei, foi de dafin, cimbru si suc de rosii.
Ingrediente:
- 20 de foi de varză crudă sau murată
- 250 g orez
- 2 morcovi
- 1 ţelină mijlocie
- 4 cepe mici
- 1 legătură verdeaţă
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri ulei
- 1 foaie dafin
- 1 crenguţă cimbru
- 2 linguri nucă pisată
- 250 ml suc de roşii
Mod de preparare:
Sarmale cu nuca: Cureţi cepele, le speli, le toci mărunt şi le căleşti în ulei. Pui puţină apă, adaugi morcovii şi ţelina date pe răzătoarea mare.
Alegi orezul, îl speli şi îl amesteci împreună cu legumele călite. Adaugi nuca pisată, sare şi verdeaţa tocată mărunt.
Cu compoziţia obţinută umpli foile de varză în întregime. După ce ai făcut sarmalele, le aşezi cu grijă într-o cratiţă, torni peste ele sucul de roşii, pui foaia de dafin, crenguţa de cimbru şi adaugi apă clocotită cât să le acopere cam 10 cm.
Dai cratiţa la cuptor şi din momentul în care încep să fiarbă, mai laşi 30 minute. Sărmăluţele se servesc calde, cu smântână sau iaurt.
Pofta buna!