Sarmale cu orez, in foi de stevie
PrinteazaSarmale cu orez, in foi de stevie din: stevie, orez, ceapa, marar, patrunjel, ceapa verde, untdelemn, sare.
Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud.
Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit.
Stevia este o alternativă populară la zahărul rafinat și îndulcitorii artificiali, deoarece are un conținut scăzut de calorii și este considerată o opțiune mai sănătoasă pentru persoanele care încearcă să evite consumul excesiv de zahăr.
Deși stevia este considerată în general sigură pentru consum, unele persoane pot avea reacții alergice la compușii din frunzele de stevie.
De asemenea, este important să țineți cont de cantitatea de stevia consumată, deoarece în exces poate avea un gust amar și poate interfera cu absorbția altor nutrienți din alimente.
- 4-6 legături de ştevie cu frunze mai mari
- 150 g orez
- 2 cepe
- mărar şi pătrunjel verde
- cozi de ceapă verde
- untdelemn
- sare
Mod de preparare:
Se spală bine frunzele de ştevie şi se opăresc puţin cu apă fierbinte. Se spală orezul în mai multe ape.
Se taie ceapa mărunt şi se înmoaie în untdelemnul încins, se pune orezul peste ceapă şi se amestecă.
Se adaugă verdeţurile tăiate mărunt, sare şi piper.
Cu această compoziţie se fac sarmale cu frunze de ştevie, după ce s-a îndepărtat nervura principală.
Sarmalele se aranjează într-o cratiţă, peste ele se toarnă sos de roşii, untdelemn şi se fierb, la cuptor, la foc mic.
Din când în când se scutură cratiţa, să nu se prindă şi, la nevoie, se mai adaugă puţină apă sau borş.
Când sunt scăzute, se scot din cuptor şi se servesc.
Pofta buna!