Sarmale cu ficat si orez din: varza, ciolan, ficat, oua, carne de porc, smantana, ceapa, vanata, orez, gris, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 1 ciolan afumat de porc 200 g smântână 2 ouă 500 g carne porc 300 g ficat 2 cepe 1 vânătă (de la congelator) 200 g orez 100 g gris […]
Sarmale de orez in foi de vita
PrinteazaSarmale de orez in foi de vita din: frunze de vita, orez, ceapa, ardei, bulion, morcov, ulei, verdeata, bors, sare, piper.
Ingrediente:
- 30 de frunze de viţă
- 1 cană de orez
- 3 cepe
- 2 ardei
- 1 cană bulion
- 1 morcov
- ulei
- verdeaţă
- borş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul se spală, se pune la fiert cu ceapa, ardeii tocaţi mărunt şi cu morcovul ras.
Când orezul s-a umflat, se ia de pe foc, se adaugă verdeaţă tocată mărunt, o lingură de bulion, sare şi piper, după gust.
Foile de viţă se opăresc şi se umplu cu orez. Intr-o cratiţă unsă cu ulei se pun sarmalele, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert.
Când sunt fierte se adaugă o cană de borş, bulionul şi mărarul tocat mărunt. Se mai fierb 10 minute.
In umplutură se pot adăuga 200 g ciuperci tăiate mărunt.
Pofta buna!
Sarmale in foi de stevie cu urda si orez
Sarmale in foi de stevie cu urda si orez din: urda, orez, ceapa, marar, stevie, unt, faina, lapte, smantana, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 kg urdă proaspătă câteva linguri cu orez 3 legături ceapă verde 3 legături mărar verde 1 kg foi de ştevie 150 g unt 1-2 linguri făină 200 ml lapte dulce 200 […]
Pofta buna!
N-am mai auzit pana acum de sarmale de orez …