Sarmale cu orez si legume din: orez, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ulei, condimente, suc de rosii, foaie de dafin, cimbru, varza, cartof si boia dulce.
Morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel se dau prin răzătoarea mare, ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă toate cu apă, ulei şi vegeta. După ce s-au înăbuşit, punem orezul cu o cană de apă şi amestecăm ca să nu se prindă de fund.
Când este gata, oprim focul şi punem cartoful dat prin răzătoarea mică, verdeaţa tocată fin şi o lingură de boia dulce. Se amestecă şi se împachetează sărmăluţe potrivite.
Acestea pot fi făcute cu foi de varză sau de viţă.
Sarmalele le aşezăm cu grijă în formă rotundă, în mai multe straturi, iar deasupra se pune sucul de roşii, se presară puţină varză tocată mărunt şi se pune apă.
Se fierb pe flacără câteva clocote, iar după aceea se pun la cuptor şi se mai fierb 30 de minute.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.