Sarmale cu orez si legume
PrinteazaO reteta de sarmale cu orez si legume din: ceapa, telina, orez, cartofi, ulei, ciuperci, oua, patrunjel, morcovi, sare, piper, suc de rosii, condimente, cimbru si varza.
- 5-6 cepe mari
- 1 telina mica
- 500 g orez
- 3 cartofi
- 100 ml ulei
- 100 g nuci macinte sau ciuperci
- 4 oua
- 1 legatura patrunjel
- 2 morcovi
- sare
- piper
- 2 pahare suc de rosii
- condiment din legume uscate
- cimbru
- 1 varza mare
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se spală. Se dau pe răzătoarea mare morcovii, ţelina şi cartofii. Dacă se folosesc ciuperci, se taie în lamele fine.
Ceapa se toacă şi se înăbuşă în 50 ml ulei, împreună cu un pahar cu apă. Se adaugă ţelina, cartofii, morcovii şi eventual ciupercii, apoi se continuă fierberea înăbuşită până când scad şi se înmoaie.
Se toarnă jumătate din sucul de tomate şi se lasă să mai clocotească de câteva ori. Intr-un alt vas, se fierbe orezul într-un litru de apă. Se amestecă orezul răcit, legumele înăbuşite, nuca, verdeaţa tocată, condimentul din legume uscate, cimbrul, piper şi sare după gust.
Se pregătesc foile de varză şi se rulează sarmalele. Se aşază într-o oală, pe pat de varză fin tocată. Se stropesc apoi cu uleiul şi sucul de roşii rămase şi se completează cu apă cât să le acopere. Se dă vasul la cuptor, la foc mediu, pentru ca sarmalele să fiarbă şi să se rumenească uşor.
Sarmale cu orez si legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarmale cu orez si legume