o alegere excelentă pentru o masă ușoară și gustoasă. Această rețetă este ideală pentru picnicuri, grătare sau ca un acompaniament sănătos la orice fel principal. Cartofii noi sunt fragezi și dulci, ceapa roșie adaugă o notă picantă și crocantă, iar caperele oferă un gust sărat și […]
Sarmale de orez cu nuci
PrinteazaSarmale de orez cu nuci din: orez, telina, morcovi, ceapa, nuci, stafide, sare, bulion, zahar, varza.
Ingrediente:
- 250 g orez
- 2 teline
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 30-40 nuci tocate
- 100 g stafide
- sare
- 2 linguri cu bulion
- 1 lingură cu zahăr
- frunze de varză murată sau de vită-de-vie
Mod de preparare:
Sarmale de orez cu nuci: Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi-l în mai multe ape, lăsaţi-l să stea 10 min cu apă rece.
Pregătiţi nucile şi stafidele: curăţaţi nucile de coajă, tocaţi-le şi amestecaţi-le cu stafidele spălate.
Curăţaţi morcovii, ţelinele şi cepele, daţi-le pe răzătoarea mare şi căliţi-le în ulei. Adăugaţi orezul când legumele s-au îmuiat. Săraţi, puneţi peste amestec 1 lingură cu zahăr şi bulionul necesar, omogenizaţi.
Trageţi vasul de pe foc după 10 min, răciţi amestecul (lăsaţi oala într-o oală mai mare cu apă rece) şi adăugaţi nucile şi stafidele. Omogenizaţi iar.
Faceţi sarmale în frunze de viţă murate sau în foi de varză murată caire au stat în apă clocotită 1 min. Puneţi aceste sarmale într-o oală adâncă şi fierbeţi-le la foc potrivit 40 min.
Serviţi-le calde sau reci, cu pâine proaspătă sau cu pâine prăjită.
Pofta buna!
Espresso-ul, o băutură simbolică în cultura italiană, este apreciat în întreaga lume pentru aroma sa intensă și textura sa bogată. Originar din Italia, espresso-ul a devenit un fenomen global, îmbogățind experiența iubitorilor de cafea de pretutindeni. Acest articol își propune să exploreze în detaliu istoria, tehnicile de preparare și sfaturile pentru obținerea […]