este un băutură non-alcoolică clasică, cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și gustul dulce-acrișor. Acest mocktail este perfect pentru copii și adulți deopotrivă, oferind o alternativă delicioasă și răcoritoare la băuturile alcoolice. Originar din anii 1930, Shirley Temple este încă popular în zilele noastre datorită simplității și gustului său revigorant. Știați că? […]
Sarmale cu păsat şi ciuperci
PrinteazaSarmale cu păsat şi ciuperci: varza murata, pasat, ciuperci, orez, ceapa, gogosari, morcov, ulei, cimbru, marar, sare, piper, foi de dafin.
Ingrediente:
- 2 verze murate (mijlocii)
- 200 g păsat
- 200 g ciuperci
- 100 g orez
- 2 cepe mari
- 2 gogoşari roşii
- 1 morcov
- 200 ml ulei
- 1/2 lingură cimbru
- 1 legătură mărar verde
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Sarmale cu păsat şi ciuperci: Ceapa, morcovul şi gogoşarii daţi prin maşina de tocat le prăjeşti în ulei.
Ciupercile le ţii 20 de minute în apă clocotită, apoi le scoţi şi le scurgi de apă, le dai prin maşina de tocat şi le adaugi peste ceapă, morcov, gogoşari şi le căleşti împreună.
Păsatul şi orezul spălat bine, le amesteci în compoziţie. Cu această compoziţie, condimentată după gust cu sare, cimbru, mărar şi piper, umpli foile de varză acră.
Sărmăluţele au un gust deosebit, dacă adaugi o foaie de dafin la fiert şi le fierbi încet într-o oală de lut, apoi le dai la cuptor.
Sunt delicioase, alături de mămăligă şi un ardei iute.
Pofta buna!
Înghețată de Menta cu Bucăți de Ciocolată
un desert clasic și răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară sau orice moment în care dorești o explozie de prospețime și dulceață. Combinația dintre aroma răcoritoare a mentei și textura crocantă a bucăților de ciocolată face această înghețată irezistibilă pentru toate vârstele. Ușor de preparat acasă, […]