Sarmale cu păsat, soia şi ciuperci
PrinteazaO reteta de sarmale cu pasat, soia si ciuperci din: varza murata, pasat, ciuperci, soia, ceapa, morcov, gogosar, ulei, suc de rosii, sare, boia, piper, cimbru si marar.
- 3–4 verze murate mici
- 300 g păsat
- 300 g ciuperci
- 100 g granule de soia
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 gogoşar
- 150 ml ulei
- 500 ml suc de roşii
- sare
- boia
- piper
- cimbru
- mărar
Mod de preparare:
Fierbeţi soia conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o scurgeţi în strecurătoare. Spălaţi păsatul în mai multe ape.
Curăţaţi şi spălaţi legumele. Tăiaţi mărunt ceapa, ciupercile şi gogoşarul, iar morcovul îl daţi pe răzătoare.
Căliţi în ulei, la foc mic, morcovul, ceapa şi gogoşarul. După 5 minute, luaţi tigaia de pe foc şi adăugaţi păsatul, ciupercile, granulele de soia, sare, piper, boia, cimbru şi mărar după gust. Omogenizaţi compoziţia.
Desfaceţi verzele în foi, pe care le desăraţi, dacă e cazul. Împachetaţi câte o lingură de compoziţie în foi de varză şi formaţi sărmăluţe. Tăiaţi fideluţă varza rămasă.
Aşezaţi pe fundul vasului un strat de varză tocată, apoi alte straturi de sarmale, intercalate cu varză tocată.
Pe straturile de varză presăraţi cimbru şi mărar. Turnaţi sucul de roşii, apoi completaţi cu apă cât să acoperiţi sarmalele.
Le fierbeţi la foc potrivit, timp de aproximativ 1 oră.
Sarmale cu păsat, soia şi ciuperci
Pofta buna!