Sarmale cu păsat
PrinteazaSarmale cu păsat: pasat, carne de porc, slanina afumata, ceapa, boia de ardei, cimbru, untura, sare, piper, murata.
Ingrediente Sarmale cu păsat:
- 500 g păsat
- 500 g carne de porc afumată
- 200-300 g slănină afumată
- 3 cepe
- 1 linguriţă boia de ardei
- 1 legătură cimbru
- 50 ml untură sau 100 ml ulei
- sare
- piper
- varză murată
Mod de preparare:
Mai întâi speli păsatul pentru că trebuie spălat în 5-6 ape.
De fiecare dată când se spală, apar la suprafaţă tărâţele care trebuie aruncate. înainte de a-l pune în tigaie, păsatul trebuie stors foarte bine să nu aibă apă multă.
Pui untura să se topească într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată mărunt, o laşi să se înmoaie, tai carnea şi slănina afumată, dar nu prea mărunt şi le amesteci cu ceapa.
După 10 minute adaugi şi păsatul, amestecând mereu să nu se prindă de cratiţă. Condimentele le pui la urmă.
Din această compoziţie faci sarmalele, dar nu pui prea mult păsat pe frunza de varză, deoarece la fiert se umflă păsatul.
Pe fundul unei oale de pământ pui un strat de varză tăiată fideluţă, câteva crenguţe de cimbru şi 1-2 oase cu carne afumate.
După aceea aşezi sarmalele, iar peste ultimul strat de sarmale pui varză tăiată fideluţă şi 2-3 crenguţe de cimbru.
Umpli oala cu zeamă de varză (moare) îndoită cu apă sau 3-4 linguri pastă de bulion, pe care îl subţiezi cu apă caldă.
Ca să fie perfecte, sarmalele trebuie să fiarbă la foc încet şi bine acoperite, timp de 4 ore.
Le poţi da şi la cuptor, la foc foarte mic. Serveşti sarmalele cu smântână si ardei iute.
Pofta buna!