Sarmale cu peşte

Printeaza

Sarmale cu peşte din: varza, sare, busuioc, file de stiuca, suc de lamaie verde, piper, bulion, smantana, unt, supa de legume.

Ingrediente:

  • 1 kg varza
  • sare
  • 1 legatura busuioc
  • 500 g file de stiuca
  • 1 lingura suc de lamaie verde
  • piper
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • 200 ml supa de legume

 

Mod de preparare:

Se curăţă varza şi se desprind 12 frunze de varză. Se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de cca 2 min.

Se scot şi se trec prin apă rece. Se curăţă de cotoare. Se spală busuiocul, se rup frunzuliţele şi se toacă. Se spală peştele şi se şterge.

Se taie peştele în felii de 2 cm grosime. Se stropeşte cu suc de lămâie verde, se sărează şi se piperează.

Se amestecă separat 2 linguri de bulion cu 2 linguri de smântână şi se ung frunzele de varză.

Se aşază peste ele busuioc şi fâşii de peşte. Se rulează sarmalele şi se leagă cu aţă.

Se încinge untul într-o tigaie. Se prăjesc înăuntru sarmalele de peşte, cu partea pliată în jos.

Se toarnă în tigaie supa de legume şi se călesc sarmalele acoperite cu un capac, timp de cca 8 min.

Se scot sarmalele de peşte din vasul în care au fiert şi se înglobează în sos 1 lingură de bulion şi 1 lingură de smântână.

Se potriveşte apoi sosul de sare şi piper, după gust. Se garnisesc sarmalele cu busuiocşi se servesc toate imediat.

 

Sarmale cu peşte

Sarmale_cu_peste

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.