Sarmale de porc fierte în vin

Printeaza

Sarmale de porc fierte in vin din: carne de porc, carnati, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata, vin alb sec si condimente.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 400 g carnati proaspeti
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 varza murata mare
  • 1 l vin alb sec
  • condimente

 

Mod de preparare:

Sarmale de porc fierte în vin: Toci carnea de porc şi amesteci cu ceapa tăiată mărunt şi călită. Adaugi orezul spălat, pasta de tomate şi condimente după gust. Omogenizezi bine compozitia si formezi sarmalute potrivite ca marime.

Le aşezi câte 3 bucăţi într-o frunză mare de varză dreptunghiulară, în care pui şi câte o bucăţică de cârnat proas­păt.

Pe fundul unei cratiţe, aşezi un rând de varză tocată mărunt, peste care aşezi cuiburile de sarmale, pe mai multe straturi, cu varză tocată între ele. Acoperi sarmalele cu varză tocată şi torni vinul peste ele.

Adaugi şi 500 ml de apă. Pui vasul în cuptor şi laşi sarmalele să fiarbă 2-3 ore, la foc potrivit, până scade aproape tot lichidul.

Serveşti sarmalele fierbinţi, cu mămăliguţă, fără smântână şi fără cimbru, deoa­rece aceste sarmale trebuie să păstreze savoarea vinului.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.