Sarmale de porc moldovenesti
PrinteazaSarmale de porc moldovenesti din: verze acre, suc de rosii, orez, carne, ceapa, piper, slanina, carnaciori, dafin, cimbru, ulei.
- 2 verze acre
- 1/2 l suc de rosii
- 3 linguri orez
- 1 1/2 kg carne
- 3 cepe marisare
- piper pisat si piper boabe
- 300 g slanina afumata
- 3-4 carnaciori
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta cimbru
- ulei sau untura
Mod de preparare:
Varza se spala bine si se tine in apa calda ca sa-si piarda sarea. Se da carnea prin masina de tocat.
Se toaca ceapa si se pune cu 4 linguri ulei intr-o cratita, pe foc mic, sa se inmoaie bine, chiar acoperita cu un capac, dar amestecand din cand in cand.
Orezul se pune in apa pe foc sa se umfle, dupa ce a fost spalat in 2-3 ape. Se amesteca foarte bine carnea tocata cu ceapa usor rumenita, mai mult ingalbenita, cu orezul, sare, piper si 3-4 linguri apa.
Se taie frunzele de varza in bucati nu prea mari, deoarece sarmalutele moldovenesti se fac mici.
Se ia cate o bucatica de foaie de varza, se pune cate o lingurita plina cu umplutura, se infasoara oval, se asaza in randuri, intr-o cratita, peste un strat de varza taiata subtire.
Printre randurile de sarmale se asaza cate un strat de varza, felii de slanina afumata si cativa
carnaciori.
Se termina deasupra cu un strat de varza tocata. Se pune foaia de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, se adauga apa si se fierb pe foc 2-3 clocote, apoi se introduc in cuptor si se fierb 3 ore.
Se adauga sucul de rosii si se mai fierb 1 ora. Sunt bune servite cu mamaliguta si smantana.
Pofta buna!