Sarmale de post cu aroma de menta
PrinteazaSarmale de post cu aroma de menta din: orez, ceapa, morcovi, telina, bulion, piper, sare, menta, varza murata, ulei, cimbru.
Ingrediente:
- 1/4 kg orez
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 3 linguri cu bulion
- piper boabe
- sare
- mentă uscată şi fărâmiţată (1 lingură plină)
- 1 varză murată mare
- 1 ceaşcă plină cu ulei
- 2 crenguţe de cimbru
Mod de preparare Sarmale de post cu aroma de menta:
Alegeţi orezul bob cu bob, îl spălaţi în 2-3 ape, îl lăsaţi în apă rece cât pregătiţi legumele: răzuiţi morcovii, curăţaţi ţelina şi cepele, le treceţi prin răzătoarea mare şi le puneţi să se călească în ceaun sau în cratiţă mare, cu o ceaşcă de ulei.
Când s-au înmuiat (15 min) puneţi orezul cu apa în care a stat, amestecaţi şi lăsaţi pe foc mic încă 10 min. în timpul acesta pregătiţi varza: o desfaceţi foaie cu foaie, o spălaţi, o tăiaţi bucăţi mari.
O lăsaţi să se scurgă bine. Adăugaţi în amestecul de orez şi legume: sare, 1 lingură cu bulion şi mentă uscată, bine fărâmiţată.
Omogenizaţi şi faceţi sarmale.
Puneţi o lingură cu umplutură pe foaia de varză, o rulaţi, apăsaţi capetele şi aşezaţi sarmalele într-o oală înaltă, în care puneţi miezul tocat de varză murată.
Umpleţi oala cu apă călduţă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 1/2 oră, după care puneţi peste sarmale 2 linguri cu bulion desfăcut într-o ceaşcă cu apă şi le acoperi cu frunze de varză.
Lăsaţi să mai fiarbă 1 oră, după care serviţi sarmalele calde.
Pofta buna!