Sarmale de post cu aroma de menta

Printeaza

Sarmale de post cu aroma de menta din: orez, ceapa, morcovi, telina, bulion, piper, sare, menta, varza murata, ulei, cimbru.

Ingrediente:

  • 1/4 kg orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 3 linguri cu bulion
  • piper boabe
  • sare
  • mentă uscată şi fărâmiţată (1 lingură plină)
  • 1 varză murată mare
  • 1 ceaşcă plină cu ulei
  • 2 crenguţe de cimbru

 

Mod de preparare Sarmale de post cu aroma de menta:

Alegeţi orezul bob cu bob, îl spălaţi în 2-3 ape, îl lăsaţi în apă rece cât pregătiţi legumele: răzuiţi morcovii, curăţaţi ţelina şi cepele, le treceţi prin răzătoarea mare şi le puneţi să se călească în ceaun sau în cratiţă mare, cu o ceaşcă de ulei.

Când s-au înmuiat (15 min) puneţi orezul cu apa în care a stat, amestecaţi şi lăsaţi pe foc mic încă 10 min. în timpul acesta pregătiţi varza: o desfaceţi foaie cu foaie, o spălaţi, o tăiaţi bucăţi mari.

O lăsaţi să se scurgă bine. Adăugaţi în amestecul de orez şi legume: sare, 1 lingură cu bulion şi mentă uscată, bine fărâmiţată.

Omogenizaţi şi faceţi sarmale.

Puneţi o lingură cu umplutură pe foaia de varză, o rulaţi, apăsaţi capetele şi aşezaţi sarmalele într-o oală înaltă, în care puneţi miezul tocat de varză murată.

Umpleţi oala cu apă călduţă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 1/2 oră, după care puneţi peste sarmale 2 linguri cu bulion desfăcut într-o ceaşcă cu apă şi le acoperi cu frunze de varză.

Lăsaţi să mai fiarbă 1 oră, după care serviţi sarmalele calde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.