Sarmale de post cu arpacas din: ceapa, morcovi, telina, rosii, verdeata, ulei, arpacas, suc de rosii, frunze de vita de vite, sare, piper, cimbru, bulion.
Ingrediente:
2 cepe
2 morcovi
1 telina mica
500 g rosii
verdeata
100 ml ulei
1 cana cu arpacas
suc de rosii
frunze de vita de vie
sare
piper
1 lingurita cimbru uscat
2 linguri bulion
Mod de preparare:
Arpacasul, curatat si spala il pui intr-un vas cu apă şi-l laşi de seara până dimineaţa.
Intr-un vas cu ulei încins, căleşti legumele date pe râzătoare şi ceapa tocată mărunt.
După ce s-au înmuiat suficient, adaugi roşiile pasate cu blenderul şi laşi la fiert la foc mic.
După ce sosul a scăzut, adaugi arpacaşul scurs, verdeaţa tocată, sare, piper, 1 linguriţă de cimbru uscat, 2 linguri de bulion de ardei. Amesteci totul bine şi laşi la frigider să se mai întărească.
Iei un vas de lut sau o oală şi pui crenguţe de leuştean, deasupra frunze de viţă-de-vie, apoi aşezi sărmăluţele formate, intercalate cu alte legume umplute (ardei graşi sau dovlecei).
Torni sucul de roşii şi 1 cană cu apă, acoperi cu o farfurie sau cu un capac şi dai vasul la cuptor la foc mic, timp de 1 oră.
Arpacas cu usturoi din: arpacas, ulei, ceapa, ardei, bulion, cimbru, rosii, piper, vin, usturoi. Ingrediente: 500 g arpacaş 1,5 l apă ulei sare 5 cepe 3 ardei graşi 100 g bulion 500 g roşii cimbru piper 100 ml vin 3-4 căţei usturoi Mod de preparare: Speli arpacaşul în mai multe ape şi-l fierbi pe foc […]
Varza cu arpacas din: arpacas, varza, patrunjel, menta, ceapa, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 pahar arpacaş 1 varză mică 5 legături pătrunjel verde 1 legătură mentă verde 1 ceapă mare 1 căniţă ulei de măsline suc de lămâie sare şi piper, după gust Mod de preparare: Arpacaşul se curăţă de impurităţi, se spală […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.