Sarmale de post din varza acra cu orez

Printeaza

Sarmale de post din varza acra cu orez din: orez, ceapa, untdelemn, sare, piper, varza, bulion de rosii.

Ingrediente:Sarmale de post din varza acra cu orez

  • 50 g orez
  • o linguriţă ceapă tocată
  • 100 ml untdelemn
  • sare
  • piper
  • o varză
  • bulion de roşii

 

Mod de preparare:

Ceapa se pune în jumătate din untdelemnul încins; când s-a îngălbenit puţin, se adaugă orezul, ales şi şters cu un şervet ud.

După cinci minute, se stinge cu puţină apă, cât să-l acopere şi se lasă să fiarbă.

După ce a scăzut, se ia de pe foc, se pun sarea, piperul ţi se amestecă bine.

Cu această compoziţie se umplu frunzele de varză şi se potrivesc sarmalele.

Restul de varză se taie în felii subţiri şi se pune în oala de pământ sau într-o cratiţă în care s-a pus untdelemn.

Deasupra se pun sarmalele, apoi se toarnă untdelemnul rămas, apă ca să le cuprindă şi se lasă să fiarbă.

Când sunt aproape fierte, se adaugă şi bulionul de roşii, pentru gust şi culoare.

Se pot servi atât calde cât şi reci.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Sarmale de post cu prune uscate

Sarmale de post cu prune uscate

Sarmale de post cu prune uscate din: prune uscate, ulei, ceapa, morcov, sare, piper, orez, varza, mere, cimbru, dafin, coriandru, piper. Ingrediente: 200  g prune uscate 3 linguri ulei 3 cepe 2-3 morcovi sare piper alb măcinat 250 g orez 2 verze 2 mere condimente (cimbru, foi de dafin, boabe de piper)   Mod de […]

 

Sarmale de post cu arpacas

Sarmale de post cu arpacas

Sarmale de post cu arpacas din: ceapa, morcovi, telina, rosii, verdeata, ulei, arpacas, suc de rosii, frunze de vita de vite, sare, piper, cimbru, bulion. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 500 g rosii verdeata 100 ml ulei 1 cana cu arpacas suc de rosii frunze de vita de vie sare piper 1 […]

 

Sarmale de post cu naut

Sarmale de post cu naut din: fasole, naut, orez, linte, morcov, ceapa, sare, piper, foi de vita. Ingrediente: 200 g fasoale boabe albă 200 g năut 250 g orez 200 g linte 1 morcov suc de roşii 3 cepe pătrunjel verde sare piper frunze de vită-de-vie   Mod de preparare: Spală fasolea şi năutul şi […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.